Cilat janë 10 shtetet ku paguhen më shumë mësuesit

Profesioni i mësuesit, është një nga më të vlerësuarat në të gjithë botën.

Detyrat e tyre, janë ndër më të vështirat, pasi ata merren me edukimin e fëmijëve, si dhe rrugëtimin e tyre drejt rrugës së dijes dhe një të ardhmeje të përkryer .

Por, jo gjithnjë mësuesit paguhen mirë. Në disa shtete, sidomos evropiane mësuesit vlerësohen mjaft mirë financiarisht.

“World Ecomonic Forum” ka renditur dhjetë shtetet, ku mësuesit paguhen më shumë.

Lista me 10 shtete:

Luksemburgu me 116 mijë dollarë

Gjermania me 80 mijë

Holanda 70 mijë

Kanadaja me 67 mijë

SHBA me 64 mijë

Australia me 63 mijë

Irlanda me 62 mijë

Danimarka me 58 mijë

Koreja e Jugut  57 mijë dollarë

Austria 54 mijë dollarë