Flash News

Ditari i Opozitës

Sale and purchase of public property, Sula: The bodies bring those responsible to justice

Sale and purchase of public property, Sula: The bodies bring those responsible

"Albanians are not poor, but stolen. This is a fact that deserves the attention of the justice bodies, but no less also of the citizens", this is how the deputy of the Democratic Party Dashnor Sula started the post on Facebook as he stated that KLSH has recorded that 770 million euros were stolen from the state budget .

Sula, referring to KLSH, writes that the first area where there was a violation of income and categorized as economic damage is the sale, purchase and leasing of state property.

He stated that citizens should hold the government accountable for such facts, while the relevant bodies should conduct investigations regarding abuses and bring those responsible to justice.

Full post:

Fact/ 770 million euros stolen from the state budget, who is responsible?!

Albanians are not poor, but stolen. This is a fact that deserves the attention of the justice bodies, but no less of the citizens.

The Supreme Audit Institution (SAI) has revealed that around 770 million euros have been stolen from Albanian institutions.

This is a theft that, in my opinion, the investigative bodies should not sleep until the perpetrators are found. All the more so since cases have appeared where state officials hide money in vacuum cleaner pipes.

KLSH nxjerr në pah disa fakte shumë të rëndësishme. ‘Fusha e parë ku ka pasur shkelje tek të ardhurat dhe kategorizuar si dëm ekonomik është ajo e shitjes, blerjes dhe dhënies me qira të pasurisë shtetërore’.

Kjo tregonë se pronat publike jepen pa studjim fizibiliteti, jepen me para nën dorë tek pushtetarët dhe përfitimi i qytetarëve të cilët janë të gjithë pronarë tek këto pasuri është zero.

Fakt tjetër është se sa i takon dëmit ekonomik në shpenzime, fusha që mban rekordin është ajo e investimeve dhe pas saj vijnë pagat, sigurimet dhe shpërblimet.

Kjo konfirmon denoncimet që vazhdimisht kemi bërë ne si opozitë për tenderat pa garë, për abuzimet e mëdha dhe për punësimet politike.

These are very important data that citizens must first be made aware of to demand accountability from the government and investigative bodies to investigate abuses and bring the abusers to justice.

Latest news