Flash News

KRYESORE

Firma e Saimir Tahirit, policët ankohen për leket që detyrohen t’i paguajnë ‘Vodafone’

Firma e Saimir Tahirit, policët ankohen për leket që detyrohen

Një celular në dorë është kusht për çdo polic që po jeton në periudhën moderniste, por paratë do t’i paguajë nga xhepi. Kjo është “dhurata” që Saimir Tahiri u la 10 mijë efektivëve të Policisë së Shtetit, në kulmin e karrierës së tij, kur në dhjetorin e vitit 2015 nënshkroi një kontratë me kompaninë celulare Vodafone. Aty parashikohej që çdo efektiv policie, që disponin një numër që fillon me 06941 duhet të pajisej me këtë paketë minimaliste, ndërsa më herët policët flisnin falas. Tashmë po mbushen 2 vjet nga kjo situatë e rënduar, por ditët e fundit duket se kupa është mbushur.

Për shkak se policët po ankohen se po paguajnë deri në 10 mijë lekë në muaj, drejtori i Policisë së Tiranës, Ardi Veliu ka dhënë një urdhër verbal, që policët e Tiranës t’i mbyllin këta numra Vodafone dhe të gjejnë rrugë më pak të kushtueshme.

I ndodhur në këto kushte, kryetari i sindikatës së policisë, Sadetin Fishta u është drejtuar disa institucioneve si Avokati i Popullit, Dhomës së Avokatisë, Policisë së Shtetit, Ministrisë së Brendshme dhe kompanisë Vodafone.

Televizioni Tema u interesua pranë Policisë së Shtetit. Zëdhënësi i saj, Genti Mullai u shpreh se deri vitin e kaluar, policia kishte kontratë me kompaninë Vodafone, por Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare i kishte vënë kusht vodafonit që të hiqej shërbimi i bisedave falas dhe u gjet një gjuhë e përbashkët për paketën më të lirë në treg, atë të 600 lekëshit. Edhe kompania Vodafone i’u përgjigj interesimit, duke u shprehur se “Barazimi i tarifave për thirrjet telefonike brenda dhe jashtë rrjetit është rezultat i një detyrimi rregullator që Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) ka vendosur mbi të gjithë operatorët celularë duke filluar nga data 1 Janar 2016 me synim rritjen e konkurrencës efektive në treg. Po sipas AKEP, edhe thirrjet që kryhen midis punonjësve brenda të njëjtit institucion/ kompani/ organizatë (përsa kohë që kanë numra nga i njëjti operator celular) konsiderohen si thirrje brenda rrjetit Vodafone dhe si të tilla ato nuk mund të jenë falas, por duhet të tarifohen njësoj sikur të kryheshin drejt një pajtimtari jashtë rrjetit Vodafone”. Vetë AKEP është treguar i gatshëm të prononcohet zyrtarisht në një moment të dytë, pasi të njihet me përmbajtjen e kërkesës nga ana e TemA TV dhe në momentin më të parë, televizioni do të informojë shikuesit e saj, për këtë reagim. Ministria e Brendshme, gjithashtu u shpreh për TemATV se fillimisht policia pranoi ofertën 600 lekëshe me 2000 minuta, 3000 sms dhe 4 giga internet dhe asnjë nga policët nuk e kishte me detyrim, por me zgjedhje. E deri në zbardhjen e plotë të kësaj kontrate që u merr 60 milionë lekë në muaj 10 mijë policëve të Shqipërisë, ku ai i Pukës bie fjala, as që ka ndërmend të lundrojë në internet për të qenë në trend me zhvillimet nga fronti i instagramit.

 

Të fundit