KQZ gati të printojë fletët e votimit. Shumica e qyteteve me një kandidat; Veliaj i dyti në Tiranë

Teksa kanë mbetur edhe një muaj nga organizimi i zgjedhjeve lokale, KQZ-ja ka miratuar formatin e fletës së votimit, që do të përdoret me 30 qershor.

Në ndryshim nga herët e kaluara, votuesit që do ta kenë më të lehtë të gjejnë në liste emrin e tyre të preferuar, pasi në shumicën e qarqeve garon vetëm një kandidat. Përjashtim bëjnë vetëm rastet kur do kete kandidat të pavarur apo të Bindjes Demokratike, siç është rasti i Tiranës, ku i pari është Arben Skënderaj dhe i dyti Erion Veliaj.

Nëse zgjedhjet organizohen, do ishte hera e parë në një vend europian që qytetarët nuk kanë të drejtë të votojnë për opozitën. Ndëesa, nëse shtyhen, atëherë e gjithë kostoja e fletëve do printuara do të shkontë dëm.

Disa nga fletët e votimit për zgjedhjet lokale:

 • Bashkia Tiranë
  Arben Skënderi (Bindja Demokratike)
  2. Erion Veliaj (ASHE)

 

 • Bashkia Durrës
  Valbona Sakollari (Bindja Demokratike)
  2. Valbona Sako (ASHE)

 

 • Bashkia Korçë
  Leonard Olli (Bindja Demokratike)
  2. Sotiraq Filo (ASHE)

 

 • Bashkia Vlorë
  Dritan Leli (ASHE)
  2. Valbona Mezini e BD

 

 • Bashki me një kandidat
  Bashkia Fier
  2. Bashkia Lushnje
  3. Bashkia Shkodër
  4. Bashkia Elbasan