Lamtumirë…

Former U.S. President George H. W. Bush looks at the casket of his late wife, former first lady Barbara Bush with his daughter Dorothy "Doro" Bush Koch during the visitation at St. Martin's Episcopal Church in Houston, Texas, U.S. April 20, 2018. Mark Burns/Office of George H.W. Bush/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY

Ish-Presidenti George H. W. Bush i jep lamtumirën e fundit bashkëshortes së tij Barbara, e cila ndërroi jetë të martën e shkuar në moshën 92-vjecare.

Në nder të punës së saj për shkrim-këndimin, ish-Presidenti kishte veshur çorape me figura librash në to. Ish-Zonja e Parë kishte themeluar Fondacionin Barbara Bush për Shkrim-Këndim të Familjes, për të financuar programet që ju mësonin prindërve nga familje me të ardhura të pakta sit ë lexonin dhe t’ua kalonin leximin edhe fëmijëve të tyre.

“Nëse të gjithë do të ishin në gjendje të lexonin dhe shkruanin, të gjitha problemet që më shqetësojnë mund të zgjidheshin,” tha ajo në një intervistë për USA Today në 2014. “Nëse nuk mund të lexosh, ti s’mund të bësh asnjë.”