Lidhja e verës së kuqe me shtatzëninë, a duhet ta konsumoni gjatë 9 muajve?

Image of pregnant woman refusing wine on gray background.

Zonja, mbani shënim! Pirja e një gote verë të kuqe në javë mund të rritë ndjeshëm shanset e shtatzënisë. Rezultatet e një studimi të fundit të Washington University në USA, janë premtuese për të gjitha nënat që pinë verë të kuqe.

Pregnant woman with glass of red wine in hand indoors

I gjithë ekipi studioi 135 gra nga mosha 18 deri në 44-vjeç, tek të cilat u vu re me imtësi konsumi i pijeve alkoolike dhe sidomos verës së bardhë dhe të kuqe për çdo muaj. Po ashtu, studiuesit përdoren skanera me ultratinguj për të numëruar folikulat e çdo gruaje dhe numrin e vezëve që kishte.

Sipas studimit, të gjitha gratë që konsumonin më shumë se pesë gota në muaj kanë më shumë shanse për të mbetur shtatzënë, raporton ‘The Times’. Megjithatë, studiuesit vunë në dukje se vera e bardhë dhe birra nuk jepnin të njëjtin rezultat si vera e kuqe. Nëse dëshironi të bëheni me fëmijë së shpejti, pini verë të kuq.