Mbi 10.000 tekste shkollore në shqip i shkojnë diasporës

Mbi 10.000 tekste shkollore në shqip i kanë kaluar nxënësve në diasporë.

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj, përmes një postimi në Facebook njofton se kjo nismë vjen si angazhim i qeverisë për jetësimin e kulturës dhe gjuhës shqipe në diasporë.

“Kjo është vetëm një prej masave të Qeverisë së Shqipërisë për fuqizimin e lidhjeve me diasporën 🙏! Nxitja e brezave të rinj në ruajtjen e identitetit kulturor e gjuhësor është detyrim historik e angazhim i veçantë i Shqipërisë 🇦🇱👐!”-thekson Cakaj në mesazh.