Me mjete dhe pa mjete, thonjtë mund t`i bëni për bukuri edhe në shtëpi

Këto ditë karantine kemi parë video gatimi, video stërvitjeje, muzikë e shumë gjëra të tjera, mirëpo shumë vajza kanë shprehur shqetësimin për thonjtë nëpër postimet e tyre në rrjete sociale. Ashtu siç po përshtatemi për shumë gjëra në kushte shtëpie, edhe thonjtë  mundeni për bukuri t`i trajtoni në shtëpi me mjete rrethanore.

Nuk është e thënë që duhet të keni një furrë thonjsh apo produktet profesionale. Mjafton të jeni të vëmendshëm ndaj këtyre këshillave të mëposhtme.

Apliko në thonj uthull të bardhë para bazës së manikyrit

Edhe nëse nuk i sheh me sy të lirë, yndyra e lëkurës apo bakteret e mbledhura rreth thonjve e pengojnë jetëgjatësinë e manikyrit dhe e bëjnë më të vështirë lyerjen. Vetëm një fshirje e lehtë me pambuk me uthull të bardhë para se të fillosh lyerjen me maikyr do ta pastrojë ҫdo papastëri dhe do t’u japë një pamje më të freskët thonjve.

Thonj të shkurtër do të thotë manikyr më jetëgjatë

E hidhur, por e vërtetë: nëse nivelet e ndryshme të salloneve realizojnë ҫdo gjë që kërkon, nëse i lyen vetë në shtëpi, këshillohet që thonjtë t’i kesh më të shkurtër, sepse kështu lyerja e tyre do të jetë më e gjatë.

Mos e tund shishen para se të fillosh lyerjen

Në vend të tundjes së shishes, rrotulloje rreth vetes. Duke e tundur shishen e manikyrit, krijohen më shumë bulëza duke bërë që lyerja të mos shkojë siҫ duhet.

Apliko 2-3 shtresa

Kur bëhet fjalë për shtresat e manikyrit, më pak është më shumë. 2-3 shtresa të holla bëjnë që manikyri të zgjasë më shumë. Të gjithë e dimë që është koha e konsumit, por kjo nuk vlen kur fillojnë të dalin copat pas 24 orëve.

Përdor furҫën në mënyrën e duhur

Në të kundërt të asaj që njerëzit besojnë, nuk duhet të presësh derisa furҫa të mbarojë manikyrin dhe pastaj ta lyesh përsëri. Zakonisht, një lyerje vetëm për një thua.

Shto një lyerje më shumë në tipsa

Meqenëse tipsat janë ato që prishen të parat nga lyerja, mbi to mund të shtosh edhe një furҫë më tepër në mënyrë që t’i mbrosh më shumë. Pasi të aplikosh edhe shtresën e fundit, mbi to shto edhe një perforcues transparent.

Çelësi është: apliko sërish

Në mënyrë që thonjtë të duken gjithmonë të freskët, duhet të shtosh edhe një shtresë më shumë pas 2-3 ditësh. Kjo mënyrë do t’i bëjë thonjtë të shkëlqejnë dhe duart më të bukura.