Muaji i akrepit

Që nga fundi i tetorit, data 23, dhe deri me 21 nëntor është zyrtarisht periudha që i përket shenjës së akrepit. Pra të lindurit në këtë datë i përkasin një prej shenjave më të zjarrta të horoskopit. Akrepi i përket elementit të Ujit të zodiakut edhe pse shumë njerëz mendojnë se është një nga shenjat e Zjarrit (është e njëjta gjë siç ndodh me Ujorin, e cila është shenja e Ajrit por njerëzit mendojnë se është shenja e Ujit).

Akrepi duket në shikim të parë “zjarr” por në brendësi është një shenjë shumë emocionale.

Emocionale, imagjinate dhe e fortë, Akrepi është si motra e madhe, e “keqja”dhe e moshuara e ekuipazhit të shenjave Ujit.

Ata drejtohen nga dy planete me ndikim (dhe vetëm Peshqit dhe Ujori mund të thonë të njëjtën gjë) – Plutoni (Perëndia e Nënujit) dhe Marsi (Perëndi e Luftës) .

E errët dhe e rrezikshme. Të tërhequr nga ajo që fshihet, tek misteret e jetës, te ‘mosbesimi’ i njerëzimit, dhe gjithashtu i aftë të luftojë deri në vdekje nëse ndjehen të padrejtuar / tradhtuar / abuzuar.