Nuk justifikoi pasurinë, vettingu “djeg” anëtarin e Gjykatës së Lartë

RIVLERESIMI I ISLAMAJ NE KPK - Gjyqtari i Gjykates se Larte, Edmond Islamaj, duke dale nga nje seance e Komisionit te Pavarur te Kualifikimit, KPK, i cili ka nisur sot seancen degjimore me te. Islamaj po kalon ne procesin e rivleresimit kalimtar, i njohur ndryshe si procesi i vettingut, i cili do te hetoje pasurite e tij./r/n/r/nREVALUATION OF ISLAMAJ AT IQC - Supreme Court Judge Edmond Islamaj, leave after a hearing session of the Independent Qualification Commission, IQC.

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka vlerësuar se gjyqtari i Gjykatës së Lartë, Edmond Islamaj, nuk justifikon burimin e pasurive, duke ndryshuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe e shkarkuar nga detyra.

KPA ka analizuar gjendjen financiare të Islamaj, si dhe pasuritë e paluajtshme dhe të luajtshme në pronësi të tij, si toka, apartamente, garazhe, automjete, por edhe lëvizjet e tij jashtë Shqipërisë.

Pas hetimit të fakteve të reja u miratua kërkesa për ankimimin e vendimit të KPK. Pas këtij vendimi Gjykata e Lartë mbetet me vetëm 3 anëtarë.

Ardian Dvoranin, Medi Bicin dhe Xhezair Zaganjori, janë tre anëtarët e fundit të Gjykatës së Lartë.

Shkelje në pasuri/ Mbyllen pas gjashtë muajsh hetimet për gjyqtarin Edmond Islamajn