Nuk pendohet Saimir Pirgu: I qëndroj deklaratës ‘200 mijë shfaqje për një gomë të djegur’

Deklarata e tenorit Saimir Pirgu në Samitin e Dytë të Diasporës, ku theksoi se i ‘duheshin 200 mijë shfaqje për të ‘kompensuar’ imazhin e një gome të djegur’ u prit me mjaft kritika.

Megjithatë, Pirgu nuk është penduar për kontekstin e deklaratës edhe pse pranon se mund të kishte qenë më i kujdeshshëm sa i takon numrin të shfaqjeve.

“Nuk jam penduar dhe i mendoj edhe sot ato që kam thënë. Jam shpejtuar duke perdorur metaforen e 200 mije koncerteve, por thelbi është shumë i qartë. Nuk e kam me popullin, me njerezit që protestojnë por me ata që përdorin njerezit. Kjo me irriton. Takoj njerëz që më thonë se ne nuk dime të bëjmë shtet, jemi si vendet e Afrikës dhe të Azisë”, nënvizoi Pirgu.

Në fund, ai shtoi se në Samitin e Dytë të Diasporës nuk ishte për t’i bërë qefin askujt.