Flash News

POLITIKOFF

Pinguini i parë biond

Pinguini i parë biond

Ka shumë fotografë që janë të apasionuar pas fotografimit të kafshëve shpendëve dhe një prej tyre ka arritur të kapë foto të rralla të një pinguini që ai beson se është pinguini i parë biond.

Pinguini i parë biond

Gjatë një turi të realizuar në Xhorxhian e Jugut, fotografi belg Yves Adams tha se e pikasi pinguinin e rrallë gjatë një ekspedite që nisi nga Antarktida dhe përfundoi në Atlantikun Jugor.

Pinguini i parë biond

“Nuk kisha parë kurrë më parë një pinguin të verdhë. Ishin 120 mijë pinguinë aty, por vetëm njëri ishte i tillë”, tha fotografi belg.

Pinguini i parë biond

Sipas tij, ndryshimi drastik në ngjyrën e pinguinit vjen nga leucizmi, një mutacion që parandalon prodhimin e melaninës, duke bërë që kafsha të ketë ngjyrë të bardhë, të zbehtë.

Ditari politik

Të fundit