“Racizmi është mëkat”, Papa Françesku reagon për trazirat në SHBA: Vdekja e George Floyd, tragjike

“Racizmi është mëkat”, kështu është shprehur Papa Françesku mëngjesin e kësaj të mërkure gjatë fjalimit të tij në lutjen e përjavshme në Angelus, Vatikan. Teksa shpreh shqetësimin e tij për trazirat të cilat kanë përfshirë SHBA-në, për Papa Françeskun  vdekja e afrikano-amerikanit, George Floyd është një rast tragjik.

“Të dashur vëllezër dhe motra në Shtetet e Bashkuara, unë kam dëshmuar me shumë shqetësim trazirat shqetësuese sociale në kombin tuaj në këto ditë të kaluara, pas vdekjes tragjike të z. George Floyd…

Miqtë e mi, ne nuk mund të tolerojmë ose të kthejmë sytë nga racizmi dhe përjashtimi në çfarëdo forme dhe megjithatë pretendojmë të mbrojmë shenjtërinë e çdo jete njerëzore. Në të njëjtën kohë, duhet të pranojmë se dhuna e netëve të fundit është vetë-shkatërruese dhe vetë-shkatërruese. Asgjë nuk fitohet nga dhuna dhe aq shumë humbasin “, ka thënë ndër të tjera Papa Françesku, ndërsa shton se ai është duke u lutur për “qetësimin e shpirtit të George Floyd dhe të gjithë atyre të tjerëve që kanë humbur jetën si rezultat i mëkatit të racizmit”.