Tradhtari Nini zbulon prapaskenën, tregon rolin e FSHF në zgjedhjen e Greqisë

Dështaku dhe i pari që nisi lojën e refuzimit të Shqipërisë për Greqinë, Sotir Nini, ka folur në lidhje me pranimin e ftesës helene. 29-vjeçari ka mbetur pa ekip dhe karriera e tij ka qenë shumë larg pritshmërive. Ai është rrëfyer për mediet greke ku tregon se nuk u mendua aspak për Greqinë.

“Unë kam lindur në 3 prill të vitit 1990 në Himarë. Fëmija më i vogël i një familje prej 5 personash. Isha vetëm 1 vjeç kur u larguam përgjithmonë nga Himara. Prindërit e mi kërkonin një fat më të mirë, një të ardhme më të mirë për të gjithë ne. Isha një fëmijë i shkathët, dhe vritesha shpesh.

“Ftesa? Në këtë moment nuk kishte asnjë pikëpyetje në mendjen në lidhje me  zgjedhjen. Nuk u mendova asnjëherë. Unë u rrita këtu, jetova këtu, kisha gjithçka këtu. Bëra atë që ndjeva brenda vetes time. Nuk kisha asnjë kontakt me Federatën Shqiptare”.