Vendimi për Tahirin/ Prokuroria e Krimeve të Rënda bën lëvizjen e radhës

Një ditë pasi Gjykata e Krimeve të Rënda dha vendimin për ish ministrin e Brendshëm, Sajmir Tahiri, Prokuroria e Krimeve të Rënda ka deklaruar se do ta apelojë këtë vendim, si një detyrim ligjor.

Pas më shumë se 6 orë pritje, Gjykata e dënoi Tahirin vetëm për veprën penale ‘shpërdorim detyre’, duke mos e gjetur fajtor ish ministrin për dy akuzat e tjera.

Prokuroria kërkoi javën e shkuar dënimin prej 12 vitesh burgim, duke e akuzuar ish ministrin për të paktën tre vepra të rënda: Trafik i narkotikëve kryer në bashkëpunim në formën e grupit të struktuar kriminal; Pjesmarrje në grup të strukturuar kriminal dhe Kryerja e veprës në grup të strukturuar kriminal. Por gjykata i rrëzoi ato, duke vlerësuar se nuk kishte prova që të mbështesnin këto akuza, por se megjithatë, ishin sipas saj të mjaftueshme për ta dënuar zotin Tahiri për shpërdorim detyre.