Covid-19/ Italia ndalon 13 shtete të hyjnë në territorin e saj, dy prej tyre nga Ballkani Perëndimor

Italia ka publikuar një listë me 13 shtete, të cilave ua ndalon hyrjen në territorin e saj për shkak të përkeqësimit të situatës covid-19.

Dy prej shteteve janë në Ballkanin Perëndimor si Maqedonia e Veriut dhe Bosnjë-Hercegovina, ndërsa kjo masë kufizimi do të zgjasë për dy javë.

Kush janë 13 vendet e ndaluara

Maqedonia e Veriut, Bosnjë Hercegovina, Armenia, Bangladeshi, Kili, Kuwait, Moldavi, Panama, Peru, Bahrein, Republuca Domenikane, Oman.

“Në botë pandemia është në fazën më akute e  nuk mund të lejojmë të çojmë dëm sakrificat e bëra gjatë këtyre muajve nga italianët. Prandaj vendosëm të zgjedhim linjën e kujdesit maksimal”, deklaroi ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza.