Deputeti i PS, kandidat për kreun e KLSH? Si përgjigjet Meta pas rrëzimit të dy emrave të propozuar nga presidenti

Deputeti i PS, Anastas Angjeli dhe Kryetari i Kuvendit Ilir Meta, pas nje seance parlamentare, ku eshte diskutuar per aktet nen ligjore per ligjin e Dekriminalizimit. /r/n/r/nLawmaker, Anastas Angjeli and Parliament Speaker Ilir Meta, during a parliamentary session.

Emri i deputetit të PS, Anastas Angjeli është përfolur prej kohësh si një nga kandidaturat favorite për postin e kreut të Kontrollit të Lartë të Shtetit.

I pyetur se a është kandidatura e radhës emri i deputetit Angjeli, pas rrëzimit nga mazhoranca të dy emrave të propozuar nga institucioni i presidentit, Meta i qeshur u përgjigj: “Jam i bindur se të gjitha propozimet e presidentit synojnë forcimin e institucioneve të pavarura, forcimin e sundimit të ligjit në vend dhe jo të sundimit të shumicave”.

Kujtojmë se kandidaturat e Metës, Vitore Tusha dhe Bahri Shaqiri nuk u pranuan nga ana e mazhorancës, duke thënë se u mungonte eksperienca në fushën financiare.