Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha prezanton kandidatin e koalicionit “Bashkë Fitojmë” për Bashkinë Vau Dejës

Berisha prezanton kandidatin e koalicionit “Bashkë

 

Kryedemokrati, Sali Berisha ka prezantuar këtë të premte kandidatin e koalicionit “Bashkë Fitojmë” për Bashkinë Vau Dejës,  Zef Hila.

Gjatë fjalës së tij Berisha tha se “zgjedhjet e 14 majit janë zgjedhjet e jetës sonë, ne firmosim për fatin e  Vaut të Dejës, Shkodrës dhe mbarë Shqipërisë”.

Po ashtu Berisha tha se krimi godet ku të dojë, kur të dojë, su dhe sot krimi vendos në parlament, prokurime dhe çdo gjë.

“Ne vijmë në këto zgjedhje me një entuziazmin që ka përshkruar mbarë vendin, ky entuziazëm do të jetë dita e ndryshimit të shumëpritur. Zgjedhjet e 14 majit janë zgjedhjet e jetës sonë, ne firmosim për fatin e  Vaut të Dejës, Shkodrës dhe mbarë Shqipërisë. Ne do të firmosim për përmbysjen e moizmit të dytë. Ne përjetuam 41 vite monzimin stalinist, por sot peërmejtojmë një mozinën që bazohet ne vjedhjen e qyetarëve shqiptar, trafiqet dhe abuzimit me pushtetin. Ky monizëm ka marrë liritë dhe të drejtat e tye. Krimi godet ku të dojë, kur të dojë, sot krimi vendos në parlament, prokurime dhe çdo gjë. Sot siguria e qyetarëve është inekzistente. Gjykatat sot nuk ekzistijë, sepse një qyetar duhet të presë vite. Njkë qyretar shqiptar për të marrë një vendim duhet të paguaj. Sot në tërësinë  proceseve gjyqësre 95% i fioton narkoshteti me drejtësi absolute. Ne kemi qen të varfër, por nga vitet 92 deri ne 2008 ne ia dolën të ngrihemi.”, u shpreh Berisha.

Gjatë fjalës së tij Berisha tha se kandidati Zef Hila do bëjë gjithçka për ndryshim rrënjës të gjendjes në këtë bashki.

"Sot paraqesim kandidatin e koalicionin “Bashkë Fitojmë” Zef Hilën. Zef Hila dorëzoi mandatin duke vendosur të rikthehet tek ju pas në një proces , në Primare ju e votuat atë. Ju garantoj se Zef Hila kësaj radhe si kandidati i lirisë si një njeri që ju e besuat do të bëjë gjithçka për ndryshimin rrënjësor të gjendjes në këtë bashki. Kjo bashki me një mirë-administrim mund të ndryshojë me shpejtësi gjendjen e banorëve të saj me potencialet e mëdha që ka, të biznesit të bujqësisë, Vaut të Dejës dhe nën drejtimin e  Zef Hilës do të shndërrohet në një nga bashkitë më të zhvilluara të vendit. Në këto zgjedhje ne vijmë me një entuziazëm. Ky entuziazëm është premtimi i madh se 14 maji do të jetë dita e shumëpritur. Realisht zgjedhjet e 14 majit janë zgjedhjet e jetës sonë, janë zgjedhje me të cilat ne, më shumë se çdo zgjedhje tjetër firmosin për fatin e Vaut të Dejës, Shkodrës dhe mbarë Shqipërisë. Sot siç e shihni krimi godet ku të dojë, kur të dojë. Në çdo fshat në çdo qytet, në çdo rrugë dhe qytet. Sot krimi vendos, në rrugë në parlament, qeveri, me prokurime dhe me çdo gjë. Sot siguria e qytetarëve është inekzistente. Ligji për ju nuk ekziston. Gjykatat nuk ekzistojnë sepse secili qytetar shqiptar për të marrë një të drejtë në gjykatë duhet të presë 7-10 apo 15 dhe kjo nuk është drejtësi. Çdo qytetar shqiptar duhet të paguajë sa frëngu pulën për të marrë drejtësi. 95 % e proceseve midis qytetarëve dhe narkoshtetit i fiton shteti me padrejtësi absolute. Sot ka një varfëri të frikshme dhe është gjithnjë në rritje.", tha Berisha.

Të fundit