Flash News

E-TJERA

Caktohet seanca për Vangjush Dakon

Caktohet seanca për Vangjush Dakon

Një ditë pas arrestimit me urdhër të SPAK, ish-kreu i bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako pritet të dalë të enjten para gjykatës.

Seanca për verifikimin e kushteve pas masës së shpallur në mungesë për Dakon, pritet të mbahet në orën 10:00 të mëngjesit.

Dy kallëzime penale kanë vënë në lëvizje Prokurorinë e Posaçme Anti Korrupsion për ish-kreun e Bashkisë Durrës, Vangjush Dako, hetime që u përmbyllën me arrestimin e tij dhe 9 personave të tjerë.

Kallëzimi i parë është bërë nga banorët e një pallati në lagjen numër 5, godinë e cila u bë e pabanueshme pas tërmetit të vitit 2019. Sipas banorëve leja e ndërtimit ishte dhënë në kundërshtim me ligjin, pasi pallati përfundoi me 4 kate shtesë.

Kallëzimi i dytë është bërë nga ish-kreu i PD Durrës, Ferdinand Xhaferraj, sipas të cilit Dako shpërdoroi fondet publike për një rrugë që u tenderua por nuk u realizua. Padia e Xhaferrajt mbështetet edhe nga dy raporte të Kontrollit të Lartë të Shtetit, ku për projektin e rrugës së Plazhit nga Bërryli deri në Currila, i është shkaktuar një dëm buxhetit të shtetit në shumën 18 milionë lekë.

Sipas SPAK, Vangjush Dako, jo vetëm nuk ka marrë masa për Kontrollin e Komisionit të Llogaritjes së Fondit Limit, por ka miratuar dhe urdhrin e prokurimit me vlerën e propozuar nga ky komision, çka i është shkaktuar dëm shtetit në vlerën 18 milionë Lekë.

EMRAT

Vangjush Dako – Arrest në burg

Adhurim Qehahaj – Arrest në burg

Ermal Lama – Arrest në burg

Fatmir Ejupi – Arrest në burg

Adrian Bulku – Arrest në burg

Fiqiri Farruku – Arrest në burg

Adnand Toccila- Arrest në burg

Meri Semini (Priftuli) –Arrest në shtëpi

Ferzilet Hajderi – Arrest në shtëpi

Diana Dedja – Arrest në shtëpi

 

Të fundit