Flash News

E-TJERA

Çmontohet banda e d*ogës në Itali, arrestohen 7 shqiptarë

Çmontohet banda e d*ogës në Itali, arrestohen 7 shqiptarë

7 shqiptarë janë arrestuar nga autroritet italiane pasi akuzohen për trafik droge. Njëkohësisht janë kryer kontrolle ndaj 18 të dyshuarve të tjerë. Rasti u zbulua pas zbardhjes së një hetimi të mëparshëm i cili më 5 shkurt 2024 ka çuar në ekzekutimin e 83 masave të sigurimit.

Në këtë kuadër doli në pah personi përgjegjës për mbajtjen e lëndëve narkotike për llogari të një grupi kriminal me rrënjë në Firence. Ky person, i shkëputur nga grupi fillestar ndërmori më pas së bashku me bashkatdhetarët e tjerë të vendosur në Shqipëri një aktivitet autonom të importit dhe tregtimit të kokainës, hashashit dhe marijuanës, nga viti 2018 deri në verën e vitit 2022. 

Për t’u marrë me nevojat e reja hetimore, nëpërmjet Eurojustit, u krijua një JIT (Ekipi i Përbashkët Hetimor) i përbërë nga karabinierë të Borgo San Lorenzo dhe Policisë Shqiptare, të koordinuar nga Drejtoria e Qarkut Antimafia e Firences dhe Prokuroria Speciale, Zyra e Tiranës (SPAK) e specializuar në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Në fazat e mëparshme hetimore u bë arrestimi i 34 personave. 20 prej të arrestuarve u vunë në pranga më 27 qershor gjatë ekzekutimit të masave paraprake të kryera nga Policia Shqiptare së bashku me karabinierë të kompanisë Borgo San Lorenzo për të sekuestruar më shumë se 39 kg kokainë, 55 kg hashash, 68 kg marijuanë, 34 kg heroinë, 4300 euro para cash, 5 kamionë dhe 1 furgon.

Të fundit