Flash News

E-TJERA

Për herë të parë, studentët e Universitetit të Harvardit do të mësojnë shqip

Për herë të parë, studentët e Universitetit të

Studentët e Universitetit të Harvardit do të kenë mundësi të zgjedhin gjuhën shqipe si lëndë me zgjedhje për të studiuar.

Lajmin e ka dhënë Faton Limani, administrator pranë Departamentit të Letërsisë Krahasuese në Harvard, raporton gazeta Diaspora Shqiptare. Lënda e gjuhës shqipe do të ofrohet në tre nivele: njohuri fillestare, bazike dhe nivel i avancuar gjatë të gjithë vitit.

“Sot kam kënaqësinë të ndaj me ju një lajm shumë të gëzueshëm sa i përket gjuhës sonë shqipe. Në bashkëpunim me bashkëkombasen dhe kolegen Eva Stathi – Misho kemi arritur që të fusim lëndën e gjuhës shqipe si lëndë zgjedhore për herë të parë në Universitetin e Harvardit për të gjithë studentët e të gjitha niveleve. Lënda e gjuhës shqipe do të ofrohet gjatë tërë vitit në tre nivele – njohuri fillestare (elementary), njohuri bazike (intermediary) dhe niveli i avancuar (advanced) në Departamentin e Letërsisë Krahasuese”, shkruan Limani.

Të fundit