Ekzekutimi i gjyqtares, reagon delegacioni i BE: E tmerrshme! Mbrojtja e grave përgjegjësi e shtetit

Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri ka reaguar pas ekzekutimit të gjyqtares Fidelz Hafizi nga bashkëshorti i saj në Tiranë.

Në reagimin e BE thuhet se mbrojtja e grave është përgjegjësi e shtetit dhe kërkon përgjigje të koordinuar nga institucionet përkatëse. “E tmerrshme! Gratë nuk duhet të jetojnë me frikë” thuhet në reagimin e BE.

 “E tmerrshme! Një tjetër viktimë e dhunës në familje në Shqipëri. Mbrojtja e grave nën kërcënim është një përgjegjësi e qartë e shtetit. Ajo kërkon përgjigje të koordinuar nga institucionet përkatëse. Gratë nuk duhet të jetojnë me frikë” thuhet në reagimin e BE.