Goditet rrjeti i falsifikimit të pasaportave në BE, mes të arrestuarve edeh 6 shqiptarë

Një nga rrjetet më të mëdha të trafikut të emigrantëve është goditur nga policia greke duke arrestuar 20 persona, mes tyre dhe 6 shtetas shqiptarë.

Sipas medieve greke, ata i pajisnin emigrantët me pasaporta false kryesisht franceze, gjermane dhe spanjolle.  Aksioni u bë në bashkëpunim me Europolin ku gjatë tij u gjetën dhe 4 laborator të falsifikimit të dokumenteve të identifikimit.

Përmes këtyre dokumenteve false, emigrantët mund të lëviznin nga aeroporti ndërkombëtar i Athinës, Selanikut, si dhe qytete të tjera të tjera të vendit, ku destinacioni kryesor ishte Britania e Madhe.