Imami shqiptar në SHBA thirrje për zgjedhjet në KMSH: Kryetari i ri të jetë i baraslarguar nga politika

Imami shqiptar në SHBA, Gazi Aga ka reaguar për zgjedhjet që do të zhvillohen nesër për kryetarin e ri të Komunitetit Mysliman. Aga thotë se me tërheqjen e Skënder Bruçajt nga gara, i cili është kryetari aktual i KMSH-së, personi që do të vijë në krye të këtij komuniteti duhet të jetë i baraslarguar nga politika.

“Me tërheqjen nga gara të kryetarit aktual, besoj se për drejtimin e institucionit duhet zgjedhur një teolog i aftë, i cili njeh problematikat, i barazlarguar dhe barazafruar nga kahjet politike, i pandikuar nga radikalizmi dhe instrumentalizmi politik i fesë, i ndershëm dhe i urtë mjaftueshem për të përzgjedhur interesat kombëtare dhe fetare para atyre personale”, shprehet imami.

Shënim/ Historia e betejës 10 vjeçare të Komunitetit Mysliman me Turqinë. A po fiton më në fund ‘sulltan Erdogani’?

Reagimi i plotë i Gazi Agës:

Zgjedhjet ne Komunitetin Mysliman te Shqiperise;

Neser zhvillohen zgjedhjet per kreun e KMSH’se. Kandidatet do te votohen nga anetaret e Keshillit te Pergjithshem (KP) per t’i sherbyer KMSH’se 5 vitet e ardhshme.

Besoj se anetaret e KP’se jane te vetedijshem per pergjegjesine e madhe qe kane mbi supe.

Kam sherbyer ne KMSH ne kohe te ndryshme dhe vazhdoj te perpiqem si perfaqesues diaspore i KMSH’se ne SHBA.

Ai institucion eshte shume i rendesishem per paqen sociale ne Shqiperi. Sfidat qe po kalojne komunitetet myslimane ne bote, mungesa e nje stabiliteti politik ne rajon, varferia e tejskajshme qe lehteson turbulencat sociale i japin akoma me shume rendesi organizimit institucional te jetes shpirterore ne Shqiperi.

Komunitetet myslimane ne Ballkan dhe Shqiperia ne vecanti, pavaresisht sfidave te saj, kane dhene nje shembull pozitiv per stabilitetin e vendit. Qasja ndaj islamit dhe demokracise, multikulturalizmit dhe dialogut nderfetar, ndershmerise ne menaxhimin e vakfeve dhe ruajtjes se distances me politiken mbeten disa nga pikat e shendosha aktualisht te komunitetit mysliman te Shqiperise.

Une i njoh personalisht te gjithe kandidatet dhe i vleresoj per guximin e treguar per marrjen e kesaj pergjegjesije te rende.

Me terheqjen nga gara te kryetarit aktual, besoj se per drejtimin e institucionit duhet zgjedhur nje teolog i afte, i cili njeh problematikat, i barazlarguar dhe barazafruar nga kahjet politike, i pandikuar nga radikalizmi dhe instrumentalizmi politik i fese, i ndershem dhe i urte mjaftueshem per te perzgjedhur interesat kombetare dhe fetare para atyre personale.

Kandidat me keto cilesi ka. Shpresoj qe anetaret te votojne sipas karakteristikave te kandidateve.

Zoti i ndihmofte te gjithe ata qe punojne per te miren e vendit, sipas principeve te arta fetare dhe sipas tradites sone te vyer.

Zoti e bekofte Shqiperine dhe shqiptarët.