Kthehen 218 azilkërkues, pjesa më e madhe vullnetarisht

218 azilkërkues shqiptarë janë rikthyer këtë të mërkurë nga vendet e Bashkimit Europian. Policia e Shtetit bën me dije se 88 shqiptarë të deportuar nga Gjermania me avion të posaçëm, pasi kishin abuzuar me kërkesa për azil.

Ndërsa nga Franca janë kthyer me vullnetin e tyre, 130 persona.

Drejtoresha e Departamentit të Kufirit dhe Migracionit, Aida Hajnaj tha se shqiptarët nuk kanë asnjë shans për të fituar azil në vendet e BE-së.