Flash News

KRYESORE

Maqedonia hedh idenë e ndarjes nga Shqipëria, ministri i Jashtëm: Tirana të fillojë rrugëtimin e saj evropian

Maqedonia hedh idenë e ndarjes nga Shqipëria, ministri i Jashtëm:

Nikola Dimitrov, ministri i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut ka hedhur idenë e ndarjes së procesit të negociatave të dy vendeve ballkanike në Bashkimin Europian.

Në një intervistë për EuroNews, kryediplomati maqedonas tha se ndarja me Shqipërinë në rrugën drejt BE-së mund të jetë një zgjidhje.

“Unë mendoj se suksesi i një vendi është lajm i mirë për të gjithë rajonin. Si fqinj, dhe mbi të gjitha si fqinj të mirë, ne besojmë se Tirana duhet të jetë në gjendje të fillojë rrugëtimin e saj europian. Sigurisht një zgjidhje pozitive do të ishte më e mira. Ne duhet të punojmë për gjetjen e një emëruesi të përbashkët. Por nëse kjo nuk është e mundur, atëherë ne kemi nevojë për një vrull pozitiv, jo për një dinamikë negative. Dhe një është padyshim më mirë se asnjë”.

Nuk dihet nëse BE do e pranojë një kërkesë të tillë.

Ditari politik

Të fundit