Mitsotakis: Mosçelja e negociatave problem për Ballkanin e Greqinë

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis e shikon shtyrjen e hapjes së negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut si diçka problematike si për Ballkanin, ashtu edhe për Greqinë.

“Më duhet ta them se kjo nuk është diçka e mirë as për stabilitetin e përgjithshëm të Ballkanit dhe as për Greqinë. Arma kryesore në duart e Greqisë ka të bëjë me perspektivën evropiane të këtyre vendeve. Sa më të afërta të jenë këto vende me kursin evropian, aq më shumë do t’u jepet mundësia të bëjnë ndryshime”, tha ai për mediet greke.

Greqia ka qenë një nga shtetet që ka kërkuar që për të dyja shtetet ballkanike të hapen negociatat.