Për herë të parë, shtyhen Lojërat Olimpike

Lojërat Olimpike 2020 do të nisnin më 24 korrik në Tokio, por janë shtyrë për një datë të mëvonshme në verën e vitit të ardhshëm. Pra, në 2021-shin.

Kjo është hera e parë që shtyhen Lojërat Olimpike (disa janë anuluar prej luftërave – 1916, 1940, 1944).

Komiteti Ndërkombëtar Olimpik (IOC) njoftoi se duke parë presionin e atletëve dhe pjesëmarrësve të tjerë, vendosi të shtyjë eventin sportiv.

“Në rrethanat që ndodhemi dhe duke u bazuar në informacionet e OBSH, Presidenti i IOC dhe Kryeministri i Japonisë kanë dalë në përfundimin se Lojërat e Olimpiadës XXXII në Tokio duhet të riskedulohen për një datë pas 2020-s, por para përfundimit të verës së vitit 2021 për të siguruar shëndetin e atletëve dhe gjithë atyre që janë të përfshirë në Lojërat Olimpike,” shkruhej në deklaratën e IOC.