Flash News

POLITIKOFF

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Njerëzit natyrshëm plaken ndryshe dhe njerëzit me origjinë aziatike kanë mjaft reputacion që duken më të rinj se sa janë në të vërtetë. Statistikat tregojnë se gratë aziatike gëzojnë shëndet më të mirë dhe jetë më të gjata gjithashtu. Për shembull, gati 1 në çdo 1,500 njerëz në Japoni janë mbi moshën 100 vjeç, dhe Kina ka një normë të ulët të kancerit të gjirit. Pra, cili është sekreti i tyre?

Struktura e kockave të fytyrës

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Ndërsa plakemi, ne përjetojmë humbje të kockave dhe indeve të buta. Për shkak të njerëzve aziatikë që kanë një strukturë më të gjerë kockore të sipërfaqes së mesme - nga faqet në majë të nofullës - humbja e indeve të buta shihet dhe ndihet në një masë më të vogël. Njerëzit aziatikë kanë më shumë yndyrë rreth syve, gjë që parandalon formimin e rrudhave rreth tyre. Për shkak të kësaj, lëkura e varur nuk duket e njëjtë tek ata sikurse në një fytyrë Kaukaziane.

Lëkura e tyre i mbron më mirë nga dielli

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Ngjyra të ndryshme të lëkurës kanë shumë karakteristika që e bëjnë procesin e plakjes unik. Dallimi më i rëndësishëm midis njerëzve me ngjyrë dhe njerëzve kaukazianë është sasia e melaninës në lëkurë. Sa më shumë melaninë të keni, aq më shumë mbrojtje keni kundër fotografimit dhe ekspozimit në diell. Dhe rrudhat ose vijat e holla që shfaqen ndërsa plakemi shpesh shkaktohen nga dielli.

Të gjithë njerëzit me ngjyrë, përfshirë ata me origjinë aziatike, kanë më shumë melaninë në lëkurën e tyre dhe një dermë më të trashë, gjë që i bën linjat e fytyrës më pak të dukshme. Dhe sasia e melaninës në lëkurën aziatike gjithashtu rritet me moshën.

Ata mund të kenë më shumë gjene "pa moshë"

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Gjenet aktuale që janë të lidhura me jetëgjatësinë, është zbuluar! Ata quhen gjenet Methuselah dhe janë përgjegjëse për riparimin e lëkurës pas ekspozimit ndaj rrezeve të diellit dhe faktorëve të tjerë të mjedisit. Tani për tani, hulumtimi është kryer vetëm në gratë amerikane dhe afro-amerikane, dhe sipas rezultateve, këto gjene gjenden dy herë më shpesh tek gratë e zeza sesa tek gratë e bardha.

Kërkime të mëtejshme do të përfshinin gra aziatike dhe hispanike, dhe mbase njerëzit aziatikë posedojnë edhe më shumë këtë gjen..

Stili i tyre i jetesës kontribuon në rininë natyrore

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Mënyra se si plakeni është një ndërthurje e natyrës dhe edukimit. Ushqimi, kujdesi për lëkurën, zakonet, stërvitja dhe më shumë, të gjitha luajnë një rol të madh në mënyrën se si plakemi. Pra, pamja rinore e njerëzve aziatikë mund t'i atribuohet një diete të ekuilibruar. Krahasuar me ushqimin perëndimor, i cili është jashtëzakonisht i pashëndetshë, kuzhina aziatike përfshin më shumë perime, ushqime deti dhe erëza - dhe më pak qumështore, bukë dhe pasta.

Lidhur me praktikat e bukurisë, njerëzit aziatikë janë më të mirë në mbrojtjen e tyre nga dielli për shkak të pritjeve të ndryshme shoqërore dhe standardeve të bukurisë. Dhe produktet aziatike të kujdesit të lëkurës përmbajnë shumë përbërës anti-ndotje dhe anti-plakje.

Ata na kujtojnë foshnjat

Pse aziatikët plakën më ngadalë

Ekziston edhe një teori që sugjeron që shumë tipare të zakonshme aziatike të fytyrës, si një fytyrë e rrumbullakët, vetulla të larta, buzë të plota dhe një mjekër më e imët, janë të ngjashme me fytyrën e foshnjave. Pra, efekti i "fytyrës së foshnjës" është rezultat i asaj se si njerëzit e tjerë i perceptojnë këto tipare të ngjashme me fëmijën, veçanërisht me njerëzit e bardhë.

Burimi: Bright Side

Të fundit