Flash News

POLITIKOFF

Ujori, shenja më introverte e horoskopit

Ujori, shenja më introverte e horoskopit

Koncepti i introvert/ekstrovert vjen nga psikologu Carl Jung i cili i klasifikoi njerëzit në dy lloje; ato që energjizohen nga ndërveprimet shoqërore dhe ato që ngarkohen nga drita e vetmisë. Në thelb një preferencë midis përqendrimit në botën e jashtme ose të brendshme. Jung besonte se asnjë prej nesh nuk është shprehimisht ose plotësisht ekstrovert ose introvert, por se ne përputhemi me njërin ose tjetrin qëndrim.

Për sa i përket astrologjisë së introversionit, është një lidhje e vërtetë e ngushtë midis shenjës kardinal të tokës Bricjapi dhe Ujorit jashtë murit dhe energjia e vetë-drejtuar e të dyve ka krijuar disa kontribute të dukshme në kanunin e njerëzimit. Sikur Bricjapi Issac Newton të ishte më shumë flutur social sesa introvert i çuditshëm, ai mund të mos kishte pasur kurrë kohë ose pasuri mendore për të zbuluar ligjet e gravitetit dhe lëvizjes.

Sundimtarët e shtëpisë së njëmbëdhjetë të komunitetit dhe shkaqeve shoqërore, Ujorët shpesh ushqejnë një dashuri të thellë për njerëzimin, por kjo dashuri ekziston më shumë si një koncept abstrakt sesa një dëshirë e vërtetë për të bashkëvepruar me qeniet njerëzore në një nivel personal. Ata janë këtu për të ndryshuar/përmirësuar botën, jo për të festuar me njerëzit që e popullojnë atë. Merrni për shembull, introvertin Ujor Charles Darwin; faleminderit perëndive që ky njeri i çuditshëm preferoi shoqërinë e librave dhe hobin e mbarështimit të pëllumbave në vend të bashkëveprimit me njerëzit e tjerë ose ndoshta nuk na është dhënë kurrë teoria e evolucionit.

Si një shenjë fikse e ajrit, Ujorët janë AF cerebrale, më shumë në mendje sesa në trup dhe më të prirur për të rrokullisur vetëm ose me një grup të vogël shokësh dhe lodra të papërshtatshme sesa të kalojnë kohën e tyre me të huajt ose të luajnë takime. Tepër të pavarur ata janë më së shumti në shtëpi në mendjet e tyre dhe as nuk kërkojnë e as nuk besojnë vërtetimin e jashtëm. Bartësit e ujit ndonjëherë mund të lexojnë si të përmbajtur ose të sikletshëm në një skenar social, kur në të vërtetë ata janë thjesht të vetmuar për veten e tyre, duke pritur dhe duke dashur të kthehen në një vend ku mund të mendojnë në paqe.

Ndarja e sekreteve, emocioneve ose intimiteteve të tjera është një sfidë për arketipin e Ujorit dhe ata priren të jenë të neveritshëm/alergjikë ndaj bombardimeve dhe joautenticitetit, dy variabla që shpesh luajnë në skenarë shoqërorë. Nevoja e Ujorit për vetmi mbase supozohet më së miri nga njëri prej tyre, narratorja e gjithëdijshme si një e huaj e përhershme, Woolf ‘dhomën time’ të Virginias, e cila argumentoi:

"Sa më mirë është heshtja; filxhani i kafesë, tavolina. Sa më mirë të ulem vetëm si zogu i vetmuar i detit që hap krahët në shtyllë. Më lër të ulem këtu përgjithmonë me gjëra të zhveshura, këtë filxhan kafeje, këtë thikë, këtë pirun, gjëra në vetvete, duke qenë vetvetja."

Të fundit