Rama prezanton rubrikën e re në Facebook: E quaj punë t’u përgjigjem komenteve, ndjesë kujt i dukem arrogant dhe tallës

Kryeministri Edi Rama disa herë u është përgjigjur komenteve të cilat ndjekësit e tij i bëjnë në rrjetin social Facebook. ditën e sotme, Rama ka njoftuar nisjen e një rubrike të re, ku thotë se do ti përgjigjet me video një komenti që ka lidhje me temën e ditës.

Krahas videos, Rama sqaron se e quan punë t’u përgjigjet komenteve të ndjekësve në Facebook ndërsa kërkon ndjesë nëse reagimet e tij ndaj komentuesve janë etiketuar si arrogante, tallëse apo justifikuese.

“Nuk janë ose të paktën s’dua kurrësesi të jenë të tilla”, thotë Rama.

Postimi i plotë

PERGJIGJA IME

Jam angazhuar prej kohësh në komente të komenteve tuaja. E bëj me kënaqësi dhe përgjithësisht kur jam në makinë. Disa e quajnë humbje kohe, unë e quaj punë. Sepse komunikimi me njerëzit, është pjesë e detyrës sime dhe në këto kohë, kur gënjeshtrat, fabrikimet, lajmet e rreme gëlojnë si në harados, me shumë komunikim është më shumë punë për interesin e përbashkët të së vërtetës, fakteve, informacioneve të drejtëpërdrejta.

Disa thonë se replikat e mia ndaj komentueseve janë arrogante, tallëse apo justifikuese. Ndjesë kujtdo që i duken kështu, po nuk janë ose të paktën s’dua kurrësesi të jenë të tilla. Dua po, të jenë të troçta, pa formalizma e pa protokoll dhe nëse hera-herës kanë humor apo ironi, nuk është assesi tallje, në asnjë mënyrë. Sepse sipas meje, fakti që mirë keq, një kryeministër i lexon komentuesit e tij, tregon respekt për ta dhe fakti tjetër, që debatoj me ata që shkruajnë për “keq”, s’do të thotë që justifikohem po që i begenis. Sidoqoftë, qëllimi është vetëm i mirë, të tjerat hanë të gjitha diskutim. Po pse po i shkruaj këto? Sepse dua t’ju prezantoj një “rubrikë” të re në funksion të rritjes dhe shpresoj, përmirësimit të komunikimit😊

Një përgjigje sy më sy, për një koment tuajin a temë të ditës😉

Shpresoj t’ju pëlqejë.