Flash News

KRYESORE

Tërhiqet Viktor Orban: Do i pranojmë kuotat për refugjatët

Tërhiqet Viktor Orban: Do i pranojmë kuotat për refugjatët

Kryeministri hungarez, Viktor Orban pranoi sot se vendi i tij duhet të njohë mekanizmin e pritjes së detyrueshme të refugjatëve në BE, pas refuzimit nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë të një kërkese nga Budapesti dhe Bratislava.

“Hungaria është një vend anëtar i Bashkimit Evropian. Ajo duhet të respektojë traktatet dhe të njohë vendimet e gjykatës”, deklaroi ai për radion kombëtare.

”Megjithatë, kjo nuk është arsye për të modifikuar politikën e refuzimit të migrantëve që Budapesti ka ndërmarrë që prej disa vitesh”, nënvizoi drejtuesi konservator duke shtuar se vendimi i gjykatës nuk urdhëronte Hungarinë të bënte çdo gjë.

Kundërshtar i hapur i mbërrijtjes së refugjatëve në Evropë, Orban dënoi dje “dhunën” e mekanizmit të kuotave të detyrueshme të pritjes duke shprehur refuzuar që Hungaria të ktheht në një vend imigracioni.

Hungaria dhe Sllovakia kishin bërë një ankesë kundër planit evropian të rilokalizimit të miratuar në vitin 2015 për lehtësuar Greqinë dhe Italinë.

Kjo ankesë u hodh poshtë nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë.

Ditari politik

Të fundit