U “eliminua” nga vettingu, reagon gjyqtari: Kam dalë kryenaltë; Fali zot se nuk dinë ç’a bajnë

Fuat Vjerdha, u shkarkua pak ditë më parë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit si kreu i Gjykatës së Apelit në Shkodër.

Në një reagim në rrjetet sociale, pas shkarkimit, Vjerdha e konsideron vendimin e KPK si një luftë klasash.

“Është shprehje e formave moderne të vazhdimit të luftës së klasave, që po zhvillohet ndaj asaj pjese të shoqërisë sonë, e persekutuar gjatë monizmit, që unë kam përfaqësuar në gjyqësorin shqiptar”, shkruan ndër të tjera Vjerdha.

Reagimi:

“Të dashur miq!

Ju falënderoj nga zemra për mbështetjen qe po më jepni me mesazhet tuaja dhe keqardhjen qe shprehni për shkarkimin tim nga detyra fisnike e gjyqtarit, të cilën e ushtrova per 25 vite.

Kjo  situatë më kthej në vitin 1973, kur mua, që kisha mbaruar maturën me mesatare. 10, nuk mu dha e drejta e studimit nga komunistet ne pushtet, ne kuadër të zhvillimit të luftës së klasave.

Edhe atëherë, si sot, keqardhja shprehej nga të djathte e të majtë qe më njihnin.

E përsëris se nga salla e vetingut kam dalë kryenaltë, sepse u provua që nuk kam qënë dhe nuk jam I korruptuar, nuk kam lidhje me grupet kriminale,  nuk kam asnjë pasuri të paluajtshme, të krijuar nga unë, përveç atyre te trashëguara nga e ndjera nëna ime, bijë e familjes Tafilica, e respektuar në Shkodër.

Gjithçka tjetër është shprehje e formave moderne të vazhdimit të luftës së klasave, që po zhvillohet ndaj asaj pjese të shoqërisë sonë, e persekutuar gjatë monizmit, që une kam përfaqësuar në gjyqesorin shqiptar.

Mos ndjeni keqardhje per mua, por për ata që përgatiten dhe dhanë vendimet e datës 10.06.2019, kundrejt meje dhe një zonje tjetër shkodrane, kryetares së Gjykatës së Tiranes.

Fali zot se nuk dijnë ç’a bajñë!”, ka shkruar ai.

Kujtojmë se Fuat Vjerdha ishte njëri nga gjyqtarët që doli pjesërisht kundër vendimit port gjykim të shkurtuar të Dritan Dajtit në shkurt të këtij viti.

Gjatë vlerësimit të pasurisë, KPK konstatoi probleme të vogla me deklarimin e pasurisë dhe mungesë burimesh të ligjshme prej 1.6 milionë lekësh.