Vendimi kundër për Shqipërinë, Macron përgjigjet shkurt: Francezët nuk do e kuptonin nëse do thosha ‘po’

Presidenti i Francës Emmanuel Macron gjatë një konference për shtyp tha se nuk mund t’i shpjegojë popullit francez nëse Shqipërisë do t’i hapeshin negociatat.

 “Është e vështire t’i shpjegojmë francezëve që do t’i hapim negociatat Shqipërisë. Numri i azilkërkuesve është i madh, gjë që francezëve nuk mund t’ua shpjegojmë. Ata nuk do e kuptonin”-tha Macron

Macron ka mbajtur që në fillim qëndrim kundër për çeljen e bisedimeve për negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë. Edhë në samitin dyditor që cilësohet si vendimtar Macron ka mbajtur të njëjtin qëndrim.