COVID-19. Trump pritet të “zbatojë” propozimet e demokratëve. Siç po bën Rama në Shqipëri!

Donald Trump pritet të mbajë një konferencë këtë të premte, ku me gjasë do të lëvrojë dhjetëra miliarda dollar për të luftuar koronavirusin, thotë CNN, që citon dy persona që janë njohur me vendimin. Trump, i cili është nën presion për të ndërrmarë një veprim më vendimtar pasi virusi fillojë të ndryshojë jetën e përditshme për pothuajse çdo amerikane, njoftoi të premten në mëngjes se ai do të mbante një konferencë shtypi pasdite për të diskutuar për koronavirusin.

Të enjten, CNN raportoi se Trump kishte vendosur të bënte deklaratën, por se ajo ishte akoma duke kaluar një rishikim juridik në Shtëpinë e Bardhë.

Guvernatori i Uashingtonit, Jay Inslee, një demokrat, foli me Zëvendës Presidentin Mike Pence të enjten dhe i kërkoi administratës Trump të deklaronte një urgjencën për të siguruar ndihmë jetike për shtete siç është Uashingtoni në vijat e para të krizës së koronavirusit, tha një zyrtar i shtetit në Uashington për CNN. Zyrtari i tha CNN se ata janë “shpreson se njoftimi do të ofrojë llojet e ndihmës që kërkoi guvernatori.

Duket paradoksale, por ka një linjë ngjashmërie në vendimarrje mes qeverisë amerikane dhe asaj të SHBA për të luftuar koronavirusin. Prej ditësh Lulzim Basha i ka propozuar një plan ekonomik Kryeministrit Edi Rama për të luftuar koronavirusin, ku disa pika duket se janë vënë në zbatim.

Siç ishte rasti i Bankës së Shqipërisë që vendosi pezullimin me tre muaj të pagesave të kësteve të kredive, apo dhe vendimi i Ramës që një nga prindërit të marrë leje për të qëndruar me fëmijët në shtëpi. Shumë larg nga këtu, përtej Atlantikut, edhe Trump duket se do të marrë parasysh kërkesat e demokratëve për të luftuar koronavirusin, pasi tani situata është bërë serioze dhe në SHBA.