Ambasadori i BE-së në Tiranë: Ju lutem mos hiqni dorë, ju nuk keni faj

Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Luigi Soreca reagoi pasi për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut nuk u dha drita jeshile për të hapur negociatat me unionin. Ai në Twitter shkroi se faj për këtë vendim nuk akne as Tirana dhe As Shkupi dhe se të dyja shtetet nuk duhet të heqin dorë nga ky objektiv.

“Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria nuk duhen fajësuar për këtë..Sot unë do ta kisha qejf që të dërgoja një mesazh miqve tanë shqiptarë dhe maqedono-veriorë: ju lutem mos hiqni dorë..Absolutisht që unë nuk kam dyshim që një ditë ju do të bëheni anëtarë me të drejta të plota të BE-së”, shkroi Soreca në Twitter.