Danimarka dhe Estonia konfirmojnë rastet e para me coronavirus, një prej të prekurve gazetar në TV

KRAKOW, POLAND - FEBRUARY 26: A health worker screens the temperature of a passenger arriving from Milan Bergamo to Krakow International Airport on February 26, 2020 in Krakow, Poland. As five European countries have reported cases of Covid-19 linked to Italy, medical checks are being implemented on all flights arriving from Northern Italy to Poland. According to the World Health Organization (WHO) more than 81,000 people have been diagnosed and around 2700 have died due to the Coronavirus outbreak. (Photo by Omar Marques/Getty Images)

Danimarka dhe Estonia konfirmojnë rastet e para të koronavirusit të ri

coronavirus-i vazhdon përhapjen e tij sot në të gjithë botën. Danimarka dhe Estonia kanë hyrë në listën e vendeve që kanë konfirmuar rastet e tyre të para.

CNN shkruan se një gazetar në një kanal televiziv në Danimarkë është rasti i parë e konfirmuar e vendit.

Estonia njoftoi gjithashtu rastin e parë të konfirmuar të virusit.

Ministri i çështjeve sociale Tanel Kiik tha për Televizionin Eesti (ETV) se personi i infektuar ishte një shtetas i Iranit që erdhi në Estoni të mërkurën.

Pacienti tani është në karantinë.

Të paktën shtatë vende evropiane kanë konfirmuar rastet e tyre të parë të coronavirusit në vetëm dy ditë.

Të mërkurën, Xhorxhia, Greqia, Rumania, Norvegjia dhe Maqedonia e Veriut të gjithë njoftuan se kishin diagnostikuar infeksionet e tyre të para të sëmundjes vdekjeprurëse, e cila tani ka infektuar më shumë se 81,000 njerëz në të gjithë botën.