Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Çështjet e shëndetit janë emergjencë kombëtare, prandaj duhet qeveria teknike

Berisha: Çështjet e shëndetit janë emergjencë

Kryedemokrati Sali Berisha thekson se cështjet e shëndetit janë bërë sot emergjencë kombëtare.

Sipas tij, duke folur në tubimin qytetar, zgjidhja vjen me qeveri teknike, zgjedhjet e lira, zgjedhjet e ndershme dhe opozita në pushtet.

Berisha: Miqtë e mi, çfarë u ndodhi shqiptarëve me shëndetësinë falas?
Shqiptarëve me shëndetësinë falas u ndodhi detyrimi për të paguar 60 përqind për kujdesin shëndetësor nga xhepi i tyre.
Po pse? Po çdo gjë vidhet nga ministria e antishëndetit, nga ministria e vdekjes dhe hajnive.
A e dini ju se nga Kovidi për shkak të vjedhjes së qindra milionë eurove me tendera të fshehtë nga ajo zonja që meriton të quhet Zonja Vdekje, a e dini ju se ne patëm dy herë më shumë vdekje se Kosova. Dy herë më shumë vdekje se Maqedonia.
U ngjitëm në çatinë e botës për vdekjet nga Kovidi. Po pse? Se Rama dhe Odeta bënin tendera sekrete, tenderonin 50 respiratorë dhe merrnin vetëm 5.
Se blinin me çmime stratosferike për të ndarë paratë.
Se e shndërruan Tiranën dhe Shqipërinë në spital dhe nuk shtronin të sëmurët në spitale.
A e dini se ajo situatë ekziston sot në të gjithë sektorët e shëndetësisë. Po, po!
Për arsye se kur vjedh ministrja, kur vjedh kryeministri, kur vjedh drejtori, të tjerët ndjekin rrugën e tyre.
A janë bërë sot çështjet e shëndetit, çështje emergjence për këtë komb? Sigurisht, për ata që janë të shëndetshëm, nuk janë. Për ata që nuk kanë të sëmurë, nuk janë.
Por për çdo familje që ka të sëmurë, sot problemet e shëndetit janë problemet më të mprehta, më të dhimbshme, më dramatike se në çdo vend tjetër.
Edhe në këtë kontekst është emergjencë e të gjitha emergjencave përmbysja e kësaj qeverie. Qeveria teknike, zgjedhjet e lira, zgjedhjet e ndershme, opozita në pushtet.

Të fundit