Flash News

Ditari i Opozitës

111-vjetori i Pavarësisë, Harxhi: Tirana zyrtare nuk e festoi kombëtarisht, ceremoniali ishte qesharak

111-vjetori i Pavarësisë, Harxhi: Tirana zyrtare nuk e festoi

Anëtarja e kryesisë së PD-së, Edith Harxhi, komentoi ceremoninë e përgatitur nga qeveria me rastin e 111-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Në Syri Tv, Harxhi hodhi akuza në drejtim të ceremonialit të organizuar nga qeveria, duke e quajtur jo të denjë për një komb. Ajo u shpreh se nuk kishim të bënim me një ceremonial, por me diçka qesharake.

"Kjo është festë kombëtare, nuk është festë e Shqipërisë dhe si festë kombëtare duhet të festohet si komb. Shoh shumë pak angazhim për ta festuar kombëtarisht si festë. Tirana zyrtare edhe në këtë rast ka një lloj paternaliteti në lidhje me festën kombëtare, festën e flamurit që është festë e të gjithë shqiptarëve.Unë nuk e shoh këtë gjë në këtë festë kombëtare dhe më vjen shumë keq, ndjej keqardhje të madhe. Hareja e qytetarëve të Kosovës që mundohen ta festojnë atë me shqiptarët e Shqipërisë që gjenden në Kosovë është e pamat dhe të njëjtën gjë do doja ta shihja edhe këtu në Shqipëri.

Sot nuk pashë një ceremonial që të ishte i denjë për një komb, pashë një ceremonial që ishte pjesë e të gjithë skenarit të përgjithshëm që ka disa vite që vazhdon, për të nxjerrë në pah ‘arritjet dhe sukseset’ e qeverisë me shumë komunistizim të të gjithë eventeve dhe me folklor të tepruar deri në atë masë që kalonte edhe në qesharak. Shumë pak seriozitet në atë që duhej të bëhej", tha Harxhi.

Të fundit