Flash News

E-TJERA

Shorti i Euro 2024, rivalët e mundshëm të Shqipërisë

Shorti i Euro 2024, rivalët e mundshëm të Shqipërisë

Shqipëria ka siguruar një vend në vazon e dytë për shorteun e grupeve të Euro 2024.

Në vazon 1, kuqezinjtë e Silvinjos do të kenë si kundërshtarë një nga përfaqësueset e mëdha si Gjermania, Portugalia, Franca, Spanja, Belgjika dhe Anglia.

Përfaqësuesja do të shmangë përballjet me Hungarinë, Danimarkën, Austrinë, ndërsa dy vende përcaktohen në mbrëmjen e sotme.

Kroacia, Zvicra, Turqia dhe Rumania garojnë për dy vendet e mbetura, me dy të fundit të avantazhuara.

Në vazon 3 janë Skocia, Sllovenia, Slovakia, Çekia dhe Holanda. Në vazon numër 4 vetëm Serbia është e konfirmuar.

Gjasat janë të mëdha që në vazon 4 të jetë Italia. Shorteu për fazën e grupeve në Euro 2024 do të hidhet më 2 dhjetor në Hamburg të Gjermanisë.

Të fundit