Elez Biberaj emërohet drejtor i Zërit të Amerikës

Agjensia e Shteteve të Bashkuara për Median Globale ka emëruar gazetarin me përvojë të Zërit të Amerikës Elez Biberaj si drejtor të Zërit të Amerikës.

Emërimi i Biberaj u njoftua përmes një emaili për stafin të martën nga CEO i emëruar kohët e fundit i USAGM, Michael Pack, i cili gjithashtu emëroi kryetarët e detyrave të rrjeteve të tjera të lajmeve të mëdha të financuara nga SHBA, shkruan VOAnews.usa, raporton Politiko.al.

Elez Biberaj ka drejtuar Divizionin e Euro-Azisë që nga viti 2006, duke e bërë atë përgjegjës për programimin e Zërit të Amerikës për audiencë në Rusi, Ukrainë, Armeni, Gjeorgji dhe Ballkan. Ai gjithashtu ka shërbyer si shef i shërbimit në gjuhën shqipe të Zërit të Amerikës.

Ai zotëron një doktoraturë në shkencat politike nga Universiteti Columbia dhe është autor i katër librave, duke përfshirë “Shqipëria në Tranzicion: Rruga Rocky to Democracy”.

Emërimi vjen ndërsa vëmendja e publikut është përqendruar tek pavarësia editoriale e Zërit të Amerikës.

Paraardhësja i Biberaj në Zërin e Amerikës, Amanda Bennett dhe zëvendësi i saj, Sandy Sugawara, dhanë dorëheqjen ditë më parë para se zoti Pack të pushonte nga puna drejtuesit e tjerë të lartë të rrjeteve të financuara nga qeveria amerikane në fillim të muajit.

Emërimet e drejtuesve të rinj, të njoftuara për stafin mëngjesin e së martës, përfshijnë edhe Jeffrey Scott Shapiro në postin e zëvendës drejtorit të Zyrës për Transmetimet në Kubë. Zoti Shapiro është një avokat, analist ligjor dhe gazetar i cili punoi për faqen e lajmeve në internet “Breitbart”, para se të bëhej këshilltar në këtë rrjet në vitin 2017.

Parameswaran Ponnudurai, nënkryetar i programimit në Radio Azinë e Lirë që nga viti 2014, u emërua kryetar i detyrës i RFA. Kelley Sullivan, një drejtuese e lartë në rrjetin e Transmetimit të Lindjes së Mesme, u emërua presidente në detyrë. Daisy Sindelar, një nga menaxheret me përvojë në Radion Evropa e Lirë/Radio Liria, u emërua presidente në detyrë për rrjetin RFE/RL.

Michael Pack u konfirmua nga Senati në 4 qershor, gati dy vjet pasi u emërua për punën nga Presidenti Donald Trump. Ai tha se emërimet e njoftuara të martën, “do të sherbejnë në role kritike për të mundësuar që rrjetet tona të kenë rezultate më të larta dhe për t’i shërbyer me më efikasitet audiencës tonë”.

Së bashku, pesë rrjetet e lajmeve të USAGM, përfshirë VOA, kanë një audiencë javore globale me më shumë se 350 milion dëgjues, shikues dhe përdorues të internetit në 61 gjuhë.