Foto/ Momenti i evakuimit nën masa të rrepta sigurie i kryeparlamentarit, Talat Xhaferi

Pas situatës dramatike në Parlamentin e Maqedonisë ku shumica parlamentare e përbërë nga LSDM, BDI dhe Aleanca Shqiptare, zgjodhën si kryetar Kuvendi, Talat Xhaferi. Pas zgjedhjes së tij situata në Parlament u përkeqësua dhe Xhaferi është evakuar mbrëmë nga Parlamenti nën masa të rrepta sigurie.

Ai është zgjedhur kryeparlamentar i Maqedonisë në një senacë tejet të tensionuar, pasi partia e Gruevskit VMRO­-DMPNE kundërshtoi ashpër këtë votim dhe nuk lironte karrigen e kreut të Kuvendit. Më pas menjëherë pas votimit protestuesit dhe mbështetësit e Gruevskit kanë hyrë brenda Parlamentit.