Këshilli politik për Reformën Zgjedhore, zbardhen emrat e ekspertëve të opozitës

Pas marrëveshjes së arritur mes palëve politike në lidhje me ‘Reformën Zgjedhore’ është formuar Këshilli Politik me përfaqësues nga të gjitha partitë për të vijuar më tej me zbatimin e marrëveshjes.

Ditën e sotme janë zbardhur emrat e katër ekspertëve të opozitës të cilët do të jenë pjesë e Këshillit Politik për hartimin e reformës.

Bëhet fjalë për Muharrem Cakën nga LSI, Shkëlqim Sulon nga PDIU, Arjan Madhin nga PR, dhe Ivi Kason nga PD. Emri i këtij të fundit nuk është zyrtarizuar.

Një prej kërkesave të opozitës për hartimin e Këshillit Politik  ishte që të përbëhej nga 10 anëtarë-ekspertë të cilët do të merren me hartimin e Reformës Zgjedhore, nga të cilët 5 nga opozita dhe 5 nga mazhoranca dhe opozita parlamentare.

Në një prej konkluzioneve në takimin mes palëve u tha që reforma duhet të përfundojë jo më vonë se data 15 mars.