Kuvendi hedh shortin, emrat e 8 anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

Pas refuzimit të Presidentit, Kuvendi ka hedhur shortin për zgjedhjen e 9 anëtarëve në Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.  I vetmi vend vakant mbeti ai për Gjykatën e Apelit pasi kandidatë kishte vetëm për një vend.

Gjatë diskutimeve, deputeti demokrat Oerd Bylykbashi, e quajti procedurën në kundërshtim me ligjin dhe i bëri thirrje mazhorancës të tërhiqej. Deputeti i PD-së i kërkoi shumicës që të plotësojë vakumin ligjor për funksionimin e KLGJ e KLP.

Fituesit për anëtar të KED:

Gjykata Kushtetuese

Vitore Tusha

Bashkim Dedja

anëtar zëvendësues nuk ka

Gjykata e Lartë

Ardian Dvorani

anëtar zëvendësues Medi Bici

Prokuroria e Përgjithshme

Arta Marku

anëtar zëvendësues nuk ka

Prokuroritë e Apelit

Fatjona Memecaj

anëtar zëvendësues nuk ka

Gjykata e Apelit:

Fatri Islamaj

Margarita Mahuli

anëtar zëvendësues Gurali Braimllari

Gjyqtar të Gjykatave Administrative

Eriol Roshi

anëtar zëvendësues Klodiana Veizi Mema.