Flash News

KRYESORE

Malaj: Rishikimi i koncesioneve nga qeveria, diçka normale në raste të veçanta

Malaj: Rishikimi i koncesioneve nga qeveria, diçka normale në raste

Ish ministri i Financave Arben Malaj sqaroi se në raste fatkeqësie koncesionet mund të rishikohen për shkak se nuk ka penalitete. Sipas tij, të dyja pakët fitojnë të drejta që t'i shtrijnë në kohë afatet dhe detyrimet që kanë për një moment kur situata është me e normalizuar.

"Në Durrës ka dëme të mëdha, ka kompani që kanë kontrata ndërkombëtare, por nuk kanë punonjës më thonë, por ligji i mbron në raport me penalitetet që mund t'i thonë furnitorët, se ai që ia blen mallin atij, diku e shet dhe zinxhiri është një kontratë  ligjore. Ligji e parashikon që palët nuk aplikojnë penalistët. Asnjë palë nuk mund të thotë meqë më ndodhi një fatkeqësi në vendin tim nuk kam të drejtë që të negocioj me ty që të shtyjë këstet e pagesave për koncesione në një kohë më normale", tha Malaj në Report TV.

Të fundit