Nga çfarë kanë frikë amerikanët? Lista me 23 fobi

The fear, pikturë nga Alexander Kharitonov

Shkëputur nga një sondazh i vitit 2018 i Chapman University për ‘Frikërat Amerikane’. Lista është përfshirë në Fear Itself, nga Christopher D. Bader, Joseph O. Baker, L. Edward Day dhe Ann Gordon, publikuar në shkurt nga NYU Press. Secili fenomen më poshtë ndiqet nga përqindja e njerzve që thonin se kjo gjë i bënte të ndiheshin të frikësuar ose shumë të frikësuar.  

Ngacmimi seksual në vendin e punës 7.5
Të bardhët nuk janë më shumica në Amerikë 9.4
Përdorimi i së njëjtës WC me një person trasgjender 9.5
Aktivistët ekstremistë të të drejtave të kafshëve 11.3
Ambjentalistët ekstremistë 16.4
T’u biesh pre e lajmeve të rreme në media (fake news) 17.5
Teknologjia e panjohur 17.8
Protestat Antifashiste 20.7
Emigracioni i paligjshëm 21.5
Brutaliteti policor 26.6
Zëvendësimi i njerëzve me kompjutera në vendin e punës 30.7
Përdorimi i dronëve nga qeveria 32.3
Kufizimi i armëve nga qeveria 37.8
Ekzekutime masive me armë në vende publike 41.5
Grupet ekstremiste anti-emigrantë 41.6
Mbledhja e të dhënave personale nga qeveria 46
Të mbledhurit e të dhënave personale nga korporatat 46.3
Supremacistët e bardhë 49.3
Ekstremistët islamikë 49.3
Përfshirja e Amerikës në një luftë të re botërore 51.6
Faturat e larta spitalore 52.9
Ngrohja globale dhe ndryshimet klimatike 53.2
Zyrtarët e korruptuar 73.6