Flash News

POLITIKOFF

Nike largohet plotësisht nga tregu i Rusisë

Nike largohet plotësisht nga tregu i Rusisë

Shitësi amerikan i veshjeve sportive 'Nike' ka njoftuar se do të largohet plotësisht nga Rusia në mes të luftës së vazhdueshme të vendit me Ukrainën.

"Nike ka marrë vendimin për t'u larguar nga tregu rus. Prioriteti ynë është të sigurojmë se po mbështesim plotësisht punonjësit tanë, ndërkohë që reduktojmë me përgjegjësi operacionet tona gjatë muajve të ardhshëm," tha firma në një deklaratë me email, publikuar nga Reuters.

Masa vjen disa muaj pasi firma ndaloi marrjen e porosive në internet për klientët rusë pasi përpunimi i pagesave u bë më i vështirë me vendosjen e sanksioneve. Pas pushtimit rus të Ukrainës, shumë marka janë bashkuar për të denoncuar vendin dhe për të pezulluar ose hequr shërbimet e tyre në Rusi.

Në maj, "Marks & Spencer" tha se do të "dalë plotësisht nga ekskluziviteti ynë rus" sepse ishte një "biznes i udhëhequr nga vlerat".

Ai tha se kostoja e largimit nga Rusia, së bashku me ndërprerjen e biznesit në Ukrainë, do të arrinte në 31 milion £.

Zinxhiri i ushqimit të shpejtë McDonald's gjithashtu shiti të gjitha restorantet e tij në Rusi dhe tha se mbajtja e biznesit të tij në Rusi "nuk ishte më e qëndrueshme, as nuk është në përputhje me vlerat e McDonald's".

Të fundit