Zbardhen emrat e grupit negociator me Brukselin, 6 prej tyre firmëtarë për shembjen e teatrit

Pas publikimit të kryenegociatorit Zef Mazi nga vetë kryeministri Edi Rama disa javë më parë, së fundmi janë zbardhur edhe emrat e grupit negociator me Brukselin.

Do të jenë 18 persona, përfshirë edhe kryenegociatorin personat përgjegjës për zhvillimin e  procesit  teknik  të  negociatave  të  aderimit  me institucionet  e  Bashkimit  Evropian.

PËRBËRJA E GRUPIT NEGOCIATOR1.

  1. Zef Mazi, Kryenegociator

Znj.   Fjoralba   Caka,   zëvendësministër   i Drejtësisë,   negociator   përgjegjës   për   kriteret politike   dhe   kapitulin   23   të   legjislacionit   të Bashkimit Evropian;

-Znj.   Romina   Kuko,   zëvendësministër   i Brendshëm,  negociator  përgjegjës  për  kapitullin 24;

Sokol Dedja,   zëvendësministër   për Evropën   dhe   Punët   e   Jashtme,   negociator përgjegjës  për  kapitujt  22  dhe  31  të  legjislacionit të Bashkimit Evropian;-

Znj.   Adela   Xhemali,   zëvendësministër   i Financave dhe Ekonomisë, negociator përgjegjës për kriteret ekonomike dhe kapitullin 33;-

Znj.  Belinda  Ikonomi,  zëvendësministër  i Financave dhe Ekonomisë, negociator përgjegjës për kapitujt 1, 3, 7, 20, 28 dhe 30;

-Znj.  Dajna  Sorensen,  zëvendësministër  i Financave    dhe    Ekonomisë,    negociatorpër kapitujt 2 dhe 19;

Znj.   Vasilika   Vjero,   zëvendësministër   i Financave    dhe    Ekonomisë,    negociator    për kapitujt 6, 16, 29 dhe 32;-

  1. Ilir Bejtja, zëvendësministër i Infrastrukturës dhe Energjisë,   negociator   për kapitujt 10, 14, 15 dhe 21;

Znj.   Ermira   Gjeçi,   zëvendësministër   i Bujqësisë  dhe  Zhvillimit  Rural,  negociator  për kapitujt 11 dhe 12;

Roland Kristo,    zëvendësministër    i Bujqësisë  dhe  Zhvillimit  Rural,  negociator  për kapitullin 13;

Oltion Rrumbullaku,  zëvendësministër  i Arsimit, Sportit   dhe   Rinisë,   negociator   për kapitullin 25;

Znj. Nina Guga, zëvendësministër i Arsimit, Sportit dhe Rinisë, negociator për kapitullin 26;

-Znj.    Ornela    Çuçi,    zëvendësminitër    i Turizmit  dhe  Mjedisit,  negociator  për  kapitullin 27;

-Znj. Natasha Ahmetaj, zëvendësguvernator i dytë  në  Bankën  e  Shqipërisë,  negociator  për kapitujt 4 dhe 17;-

Znj.  Reida  Kashta,  drejtor  i  Përgjithshëm  i Agjencisë  së  Prokurimit  Publik,  negociator  për kapitullin 5;-

Znj.  Juliana  Latifi,  kryetar  i  Autoritetit  të Konkurrencës, negociator për kapitullin 5;-

Ervin Mete,  Autoriteti  i  Mbikëqyrjes Financiare, negociator për kapitullin 9; –

Znj.  Elsa  Dhuli, INSTAT negociatore për kapitullin 18.

Siç edhe shihet, pjesa më e madhe e tyre janë zv.ministra, të cilët kanë ndarë edhe kapitujt respektivë që do të negociojnë.

Megjithatë, disa prej emrave janë lakuar edhe së fundmi pas debatit për shembjes së godinës së Teatrit Kombëtar, me anë të një vendimi të Këshillit Bashkik të Tiranës.

6 prej tyre janë edhe pjesë e këtij ekipi negociator, madje në protestën e iniciuar nga Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit u cilësua si ‘Këshilli i turpit’ dhe bëhet fjalë për:

Romina   Kuko,   zëvendësministër   i Brendshëm,  negociator  përgjegjës  për  kapitullin 24;

Ervin  Mete,  Autoriteti  i  Mbikëqyrjes Financiare, negociator për kapitullin 9;

Dajna  Sorensen,  zëvendësministër  i Financave    dhe    Ekonomisë,    negociatorpër kapitujt 2 dhe 19;

Oltion  Rrumbullaku,  zëvendësministër  i Arsimit, Sportit   dhe   Rinisë,   negociator   për kapitullin 25;

Ermira   Gjeçi,   zëvendësministër   i Bujqësisë  dhe  Zhvillimit  Rural,  negociator  për kapitujt 11 dhe 12;

Ornela    Çuçi,    zëvendësminitër    i Turizmit  dhe  Mjedisit,  negociator  për  kapitullin 27;