Flash News

Bota

Rusia shtyn bisedimet për kontrollin e armëve bërthamore me SHBA-në

Rusia shtyn bisedimet për kontrollin e armëve bërthamore me

Administrata Biden fajësoi Rusinë për shtyrjen e takimeve për të diskutuar marrëveshjen e armëve bërthamore midis dy vendeve që ishin planifikuar të fillonin në Egjipt të martën, tha një zëdhënës i Departamentit të Shtetit që tha se vendimi ishte marrë "në mënyrë të njëanshme" nga Rusia.

“Shtetet e Bashkuara dhe Federata Ruse vendosën të thërrasin një takim të Komisionit Konsultativ Bilateral të Traktatit të Ri START (BCC) në Kajro, Egjipt, për të diskutuar zbatimin e Traktatit të Ri START të martën, më 29 nëntor. Pala ruse informoi Shtetet e Bashkuara se Rusia e ka shtyrë në mënyrë të njëanshme takimin dhe deklaroi se do të propozonte data të reja”, tha zëdhënësi.

SHBA-ja “është e gatshme të riprogramojë në datën më të hershme të mundshme pasi rifillimi i inspektimeve është një prioritet për të mbështetur traktatin si një instrument stabiliteti”, shtoi zëdhënësi.

Ministria e Jashtme ruse i tha medias shtetërore ruse RIA Novosti se bisedimet ishin shtyrë, por nuk dha një arsye për vonesën.

Burimi: CNN

Të fundit