Flash News

Ditari i Maxhorancës

Rriten me 30% pagat e ushtarakëve

Rriten me 30% pagat e ushtarakëve

Pagat e ushtarakëve do të rritet me 30%. Vendimi u mor ditën e sotme në mbledhjen e qeverisë.

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi bëri me dije se vendimi hyn në fuqi nga 1 korriku. Sipas tij, ky është vendimi më i mirë i marrë në 30 vitet e fundit për Forcat e Armatosura.

“Kemi marrë një vendim që nuk merret shpesh. Në 30 vite nuk ka pasur një vendim si ky që lidhet me trajtimin me pagë të personelit ushtarak. Kemi bërë rritjen historike të pagës.

Të gjithë ushtarakët, nga ushtari I parë, tek gradat më të larta, nga data 1 korrik, do kenë një pagë 30% më të lartë. Është më shumë se 51 mijë lekë të reja. Plus pagesa shtesë të trajtimit ushqimor. Kemi hartuar dhe një aneksë, një listë me 30 pozicione që marrin një shtesë tjetër mbi shtesën e pagës”, tha Peleshi.

 

Të fundit